Aanbod: Workshop

Learning Path levert maatwerk in elke organisatie waar zij aan de slag gaan. We spelen in op de specifieke behoeftes en noden van organisaties die er op dat moment zijn. Wij werken als vormingsorganisatie aanbodgericht en vraaggestuurd. Bovendien zijn wij nieuwsgierige trainers die steeds op zoek gaan naar nieuwe inzichten en kennis om in te kunnen spelen op de huidige verwachtingen van onze klanten.

Heb je als school, organisatie of vereniging nood aan een workshop rond feedback, de groep als motor van leren, actief reflecteren of eerder stilstaan bij je eigen begeleidershouding? Heb je als opvoeder nood aan inzicht in jouw kernkwaliteiten, kennis over groepsdynamica of eerder leren omgaan met weerstand? Wil je stilstaan bij een verbindende leeromgeving, teamkwaliteiten ontdekken of stretchen binnen het forumtheater? Dan zijn wij zeker de geschikte partner. We herkennen, erkennen en werken met de kracht van groepen. We creëren een leeromgeving waarin deelnemers elkaar kunnen inspireren.

Learning Path staat garant voor workshops die inspireren en waar het geleerde direct inzetbaar is in je werkcontext.

Referentie: Akindo - Lommel Op een authentieke manier, kan Learning Path inhoud en spel verweven zodat je op een plezierige manier tot de essentie en tot ‘echte’ ontmoeting komt met je teamgenoten en jezelf.
Hun aanbod is volledig aangepast op je vraag, gevarieerd, dynamisch en op maat van elke doelgroep! We kijken alweer uit naar een volgende sessie!
Akindo - Lommelhttps://akindo.be
Referentie: Docenten hogeschool PXL - Hasselt 
Naast cruciale vakkennis behoren ook de generieke vaardigheden zoals creativiteit, verantwoordelijkheid, zelfsturing, conflicthantering, … tot ons geïntegreerde aanbod. Samen met Learning Path staan onze studenten – spelenderwijs, ervaringsgericht en authentiek - stil bij zichzelf, de anderen en de wereld. Zo verwerven ze inzicht en overzicht. Dat helpt om hun eigenwaarde en die van anderen te ontplooien. Zelfs als het pijn doet om zichzelf in een opdracht tegen te komen - omdat je iets ziet van jezelf wat niet werkt voor jouw leven - dan is er voldoende veiligheid (geruststelling, ondersteuning, erkenning) om hieruit iets essentieels te kunnen leren. Des te meer vertrouwen, des te meer er gedeeld kan worden. Naarmate meer mensen meer van zichzelf laten zien kan er steeds meer en dieper gedeeld worden. Studenten ontwikkelen hun soft skills en hun plezier in het leren, naarmate zij – alsmaar bewuster - de eigen regie voeren.
Docenten hogeschool PXL - Hasselthttps://www.pxl.be
Referentie: GO Campus Het Spoor - Mol De vorming ‘de groep als motor van het leren’ was voor onze leerkrachten van de 1e graad een schot in de roos om het schooljaar te kunnen starten! De verwevenheid tussen theorie en praktijk zorgt voor een beklijvende ervaring. Het inzicht in groepsdynamische activiteiten werd vergroot en de zin om hiermee aan de slag te gaan werd aangewakkerd. Met de aangeboden activiteiten zijn onze klastitularissen met hun klassen aan de slag gegaan om te werken aan een kwalitatieve en verbindende leeromgeving. Bedankt aan Carl en Jo, die door hun enthousiasme en passie meegedragen hebben aan een goede start van het schooljaar voor leerkrachten en leerlingen!
GO Campus Het Spoor - Molhttps://campushetspoor.be
Referentie: GO Busleyden Atheneum – Campus Pitzemburg - Mechelen Door de sessie ben ik gaan inzien dat verschillende mensen op verschillende manieren reageren en dat je ook niet standaard in termen van goed en slecht moet denken. Het was een 'eye-opener'. Ik ben blij dat ik de workshop gevolgd heb. Twee enthousiaste kerels die opdrachten aanbieden waarbij je met wat logisch nadenken en teamwork tot verrassende resultaten komt. Top!
GO Busleyden Atheneum – Campus Pitzemburg - Mechelenhttp://www.busleydenatheneum.be/campuspitzemburg


Workshop