Aanbod: Ervaringsleren

Verdiepende 2-daagse Iedereen die op zoek is naar nieuwe ontplooiingskansen voor zichzelf (als leerkracht, begeleider, leidinggevende, vrijwilliger, …) of de basisvaardigheden van een ervaringsgerichte trainer/begeleider wil leren, kan zich inschrijven op deze vormingen. Tijdens deze vorming gaan we actief aan de slag met jouw leernoden en ontwikkelingskansen.In het totaal omvat deze vorming 6 opleidingsdagen.

  • dag 1 : introductiedag : We maken kennis met elkaar, met de groep en met het programma. Deze introductiedag resulteert in een concreet programma waarbij wij met jullie noden aan de slag gaan.

  • dag 2 t.e.m. 5 : We gaan beleven en ervaren wat een groepsdynamisch proces is: welke kansen gaan hierin schuil en welke interventies zet je best in of nét niet? We verdiepen ons in de verschillende theoretische kaders en maken dit concreet aan de hand van jullie groepsproces.

  • dag 6 : Na de 5 opleidingsdagen is er een terugkomdag voorzien. We starten de dag met een terugblik op de 5 dagen: wat hebben we geleerd en heeft de 5 dagen voor iedereen betekend? Samen bekijken we vervolgens hoe we met deze nieuwe inzichten aan de slag kunnen gaan in een ruimere context.
Referentie: SKJ Deze opleiding is erkend bij SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd). De opleiding levert je 51 punten op na het schrijven van een reflectieverslag.
Learning Path voldoet aan de normen en de standaarden die verwacht worden. Ook wij zetten ons in om te leren en blijven leren zodat we een kwalitatieve opleiding kunnen aanbieden.

Wil je graag deelnemen aan een opleiding ervaringsleren? Kijk dan zeker even naar onze kalender. Zo weet je wanneer de volgende opleiding van start gaat.Verdiepende 2-daagse Ervaringsleren: Zelf in de rol als trainer.

Tweedaagse verdieping EL Tijdens deze tweedaagse bieden we je enkele nieuwe dynamics. We diepen uit welke ingrediënten een dynamic nodig heeft om een succesvol onderdeel te zijn van een succesvol programma. Afhankelijk van de fase waarin jouw groep zich bevindt, leg je andere accenten in een dynamic en pas je je begeleidershouding aan. Maar welke zijn deze accenten eigenlijk en hoe doe je dat? Op deze vragen krijg je zeker en vast een antwoord!Jij als trainer van een groep

We plaatsen je tijdens deze tweedaagse ook in de rol als trainer om te leren en experimenteren in je begeleidershouding en skills. Je krijgt feedback, tips and tricks, samen ontdekken we wat wel/niet werkt in het begeleiden van groepen. Zo scherp je je vaardigheden aan en kan je groeien als procesbegeleider.
Eindelijk kan je die dynamic eens uitproberen die je al zolang wou testen.
Het wordt dus leren met en van elkaar, terugblikken op, vooruitkijken en hopelijk ook veel ontdekken om verder te experimenteren in je professionele omgeving.

Wil je graag deelnemen aan deze verdiepende 2-daagse? Kijk dan zeker even naar onze kalender. Zo weet je wanneer de volgende opleiding van start gaat.

Referentie: De Wissel "Learning Path slaagt er met hun 5-daagse opleiding rond ervaringsgericht leren in om, vanuit de ervaring en een sterk uitgewerkt theoretisch kader, de cursist te doordringen van een vaak onderbelichte begeleidingshouding. Deze begeleidingshouding is onmiddellijk inzetbaar in de dagelijkse werking en/of specifieke activiteiten. Indrukwekkend hoe de groep en iedere individuele cursist een zeer duidelijke verandering doormaakte. Het was zeer verrijkend om dit te mogen ervaren, maar toont tegelijk de sterkte van deze methodiek om een proces in gang te zetten bij individuen en groepen."

"Learning path laat ons beleven wat we in theorie leren."

"Fijne begeleiders met professionaliteit, die veel oog hebben voor ruimte voor iedereen en zorgen voor veiligheid binnen de groep in het spreken. Toch zorgen ze ook voor voldoende uitdaging om af en toe uit de comfortzone te treden."
Referentie: Stichting Uit De Steigers - Maastricht De opleiding ervaringsgericht leren van Learning Path is voor mij een eye opener geweest in de creativiteit die je kan gebruiken in reflectievormen.
Waar het met bepaalde groepen soms lastig is om reflecterend vermogen te doorgronden, heeft de opleiding mij geïnspireerd om op andere manieren de reflectie aan te gaan middels het ervaringsleren. Learning Path heeft gezorgd voor een introductie/verdieping in het ervaringsleren en door het aanstekelijke enthousiasme van de cursusleiders wordt je als cursist meegezogen in een beklijvende cursus die je actief beweegt om het in de praktijk te gaan uitvoeren. Aanrader voor iedereen die verdieping zoekt in de koppeling tussen theorie en praktijk vanuit het ervaringsleren.
Stichting Uit De Steigers - Maastrichthttps://www.uitdesteigers.nl
Referentie: Bruno Caluwaerts, De Wissel Ik kan enkel laten weten dat ik de opleiding verrassend sterk vond. Indrukwekkend hoe de groep, maar ook individuen een evolutie doormaakten tijdens deze 5 dagen.
Alles zat op de juiste plaats, niet te veel, niet te weinig. Sterke begeleiding, goede communicatie, veel zorg, goede balans theorie-ervaring, ... .
Bruno Caluwaerts, De Wisselhttps://www.wissel.be
Referentie: Yves Smeets, Stichting Uit De Steigers - Maastricht Learning Path heeft mijn ogen als hulpverlener nog verder geopend en mij in staat gesteld om mijzelf verder te ontwikkelen. Het enthousiasme van de cursusleiders Jo en Carl werkt zo aanstekelijk dat het bijna onmogelijk is om niet zelf aangestoken te worden met het ervaringsleer virus. Deelnemers worden enthousiast en ervaren de methodiek als uitdagend en buiten de gebaande paden binnen het huidige zorglandschap. Het heeft mij echter ook op persoonlijk vlak veel gebracht en ontwikkeling geboden. Ervaringsleren is overal, niet alleen binnen het werk.

Waar ervaringsleer voor mij eerst een begrip was waarin ik wat activiteiten inzette en dat aan een kapstok ervaringsleer hing, is het nu voor mij een methodiek die ik bewust bekwaam kan inzetten binnen mijn trajectvormen. Ik hoop mij hierin nog verder te kunnen ontwikkelen en hoop stiekem dat er nog een vervolg gaat komen binnen het cursusaanbod van Learning Path.
Yves Smeets, Stichting Uit De Steigers - Maastrichthttps://www.uitdesteigers.nl


Ervaringsleren