Aanbod: Aan de slag met je doelgroep

Werken met kinderen, jongeren en volwassenen binnen een klas- leefgroep, organisatie of vereniging is geen evidentie. Er spelen vaak vele dynamieken in een groep die het welbevinden en het leerklimaat negatief beïnvloeden. Vele van deze dynamieken zijn wel voelbaar, maar niet tastbaar en vaak onbespreekbaar. Dit kan ervoor zorgen dat een groep uit balans geraakt of individuen probleemgedrag stellen of ontwikkelen. Wanneer we deze processen meer aan de oppervlakte weten te brengen, gaan hier ongelooflijk veel leerkansen in schuil. Samen met jou / voor jou gaan we aan de slag met jouw groep. We gaan op zoek naar hoe we een groepsproces kunnen lezen en kijken we welke interventies hier mee samen gaan zodat “de groep” de bron wordt van leren en eigenaar wordt van zijn eigen leerproces.

Samen werken we een programma uit, waarna we actief aan de slag gaan rond bijvoorbeeld herstel, verbinding, feedback en de sterktes die aanwezig zijn bij je klas- leefgroep. Dankzij onze jarenlange ervaring in de sociale sector en diverse scholingen die we hebben gevolgd, kunnen we een breed gamma van thema’s aanbieden op een ervaringsgerichte manier.

Referentie: Akindo - Lommel De trainingen van Learning Path zijn een echte verrijking voor onze vrijwilligers! Ze worden gegeven op een krachtige, speelse en humoristische manier, waar veel inhoud en diepgang in zit. Via spelvorm leren jongeren zich bewust worden van hun eigen gedrag om vanuit een ander perspectief naar de situatie te kijken, wat van grote waarde is binnen de groepsdynamiek. Een echte aanrader voor iedereen!
Akindo - Lommelhttps://akindo.be
Referentie: Student orthopedagogie, Thomas More - Geel Het is voor mij een beklijvende ervaring om te vertrouwen op een medestudent die mij niet goed kende. De sessie was voor mij confronterend op een goede manier. Ik ben me nu meer bewust geworden van mijn comfort-stretch-paniek zone.
Student orthopedagogie, Thomas More - Geelhttps://www.thomasmore.be


Aan de slag met je doelgroep