Vorming: Ervaringsleren

Iedereen die op zoek is naar nieuwe ontplooiingskansen voor zichzelf (als leerkracht, begeleider, leidinggevende, vrijwilliger, …) of de basisvaardigheden van een ervaringsgerichte trainer/begeleider wil leren, kan zich inschrijven op deze vormingen. Tijdens deze vorming gaan we actief aan de slag met jouw leernoden en ontwikkelingskansen.

In het totaal omvat deze vorming 5 opleidingsdagen.

  • dag 1 : introductiedag : We maken kennis met elkaar, met de groep en met het programma. Deze introductiedag resulteert in een concreet programma waarbij wij met jullie noden aan de slag gaan.

  • 3-daagse : Enkele weken later volgt er een 3-daagse met overnachting. We gaan beleven en ervaren wat een groepsdynamisch proces is : welke kansen gaan hierin schuil en welke interventies zet je best in of nét niet? We verdiepen ons in de verschillende theoretische kaders en maken dit concreet aan de hand van jullie groepsproces.

  • dag 5 : Na de 3-daagse is er een terugkomdag voorzien. We starten de dag met een terugblik op de 3-daags: wat hebben we geleerd en heeft de 3-daagse voor iedereen betekend? Samen bekijken we vervolgens hoe we met deze nieuwe inzichten aan de slag kunnen gaan in een ruimere context.

    Doorheen deze 5 dagen bieden we een ruim aanbod van activiteiten en dynamics. Op die manier word je concreet ondergedompeld in de methodiek van het ervaringsgericht leren en wordt je persoonlijke groei gestimuleerd.
Deze opleiding is erkend bij SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd). De opleiding levert je 51 punten op na het schrijven van een reflectieverslag.
Learning Path voldoet aan de normen en de standaarden die verwacht worden. Ook wij zetten ons in om te leren en blijven leren zodat we een kwalitatieve opleiding kunnen aanbieden.

Wil je graag deelnemen aan een opleiding ervaringsleren? Kijk dan zeker even naar onze kalender. Zo weet je wanneer de volgende opleiding van start gaat.

Ervaringsleren